HTML

2011.06.20. 09:03 Ámond Pista

The Get Up Kids 1997

Íme egy videó, amitől mindig borsódzik a hátam, annyira jó:

 

Pár havonta megnézem és mindig rájövök arra, hogy mennyire nem azon múlik egy zene keménysége, hogy mennyire gyors vagy hogy mennyire vérhányós az ének. Ezt a számot (a többivel együtt) lemezen is nagyon szeretem, de élőben így előadva HATALMAS.
 
Idén jönnek végre Magyarországra is, pocakosan, felnőtten, unásig játszott régi számokkal. De én pont azok miatt várom NAGYON! Ja és érdemes "mycat8me" további feltöltéseit is megnézni további remek TGUK videókért.
 

Szólj hozzá!


2011.06.17. 10:39 Ámond Pista

Fertőzzük a gyerekeket!

Minden játszótérre ilyet, hadd szokják:

De aki otthon is nevelni akar, annak hajrá:

A képekre klikkelve lehet rendelni! ;-)

Szólj hozzá!


2011.06.16. 16:20 Ámond Pista

Vespa Firenze

Importálok egy elhalt blogomból egy Vespás fotó válogatást, amit a Vespa Klub "Csak Vespa Képek" topikjában egyébként előszeretettel űzünk Matyk kollégával. A forrásokat  próbálom megjelölni mindig, például azzal, hogy a képre kattintva annak eredeti helyére jutunk.

 Firenze:

 

 

 

 

1 komment


2011.06.16. 14:02 Ámond Pista

Mercedes-Benz 190 E 2.5-16 Evolution II

Kb. 1 hónapja láttam egyet az 502 gyártott példányból és egyből előtört belőlem a nosztalgia, mégiscsak az egyik legvagányabb autó volt ez anno a "Sebesség" lutra albumban is. És nem csak a nagyon tökös hosszú neve miatt... Hát nem gyönyörű?

 

 Kölyökkoromban egy ilyen BBURAGO autónak is neki álltam reszelővel, filctollal átfaragni evokettessé, kevés sikerrel. Azóta már bánom, hogy neki estem, persze akkor nem így gondoltam.

Tegnap ismét láttam (a minimális gyártási mennyiségből gondolom ugyanazt) és közelebbről is megcsodáltam, hát igen, most sem tetszik kevésbé. :-)

2005-ben a vezess.hu-n meg is jelent egy cikk róla a megjelenésének 15. évfordulójára, ebből idézek: 

1990-ben márciusban mutatkozott be a Genfi Autószalonon a Mercedes-Benz 2.5-16 Evolution II. A kiállított autó - ahogy korábban is - a DTM-es versenyautó alapja volt, így aerodinamikailag versenyzésre optimalizált karosszériával készült.

 

Masszív szélesítések és hatalmas szárnyak kerültek előre és hátra a 190-esre, a felnik 17 colosak voltak. Három hónapig gyártották atípust, és ezúttal is csak 502 darab készült a modellből, amivel a gyár teljesítette a szokásos homologizációs előírásokat.

 

Az új fejlesztésű 2,5 literes blokk továbbra is négyhengeres 16 szelepes kivitelben készült. Legnagyobb teljesítménye immár 235 lóerő volt 7200-as főtengelyfordulatszám mellett. Az igencsak pörgős motor 235 newtonméteres maximális nyomatékát 5000 és 6000 között adta le.

 

1300 kilogramm volt az autó tömege, amit 7,1 másodperc alatt gyorsított a 2,5 literes motor 0-ról 100-ra. Maximális sebessége elérte a 250 km/órát. Ezúttal is fokozott figyelmet fordított a gyár a futómű hangolására, amely már alaphelyzetben is remek képességekkel ruházta fel az autót. Ezen felül a kormány mellett elhelyeztek egy kapcsolót, amivel három fokozatban lehetett változtatni a kocsi magasságát.

 

Az utastérben sportüléseket találunk, de nem csak elől, hanem hátul is, ahol szintén két utasnak alakítottak ki helyet. Minden egyes autó egyedi sorszámmal került ki a gyárból, melyet a váltókaron tüntettek fel. Ahogy már a 2.3-as változatnál is, az EVO II-ben is "fordított" váltót szereltek, azaz balra fent volt a rükverc, alatt az egyes, és mellettük a 2-es 3-as egymás alatt, ez a kiosztás gyorsabb váltást eredményezett.

 A moblie.de-n már 55.000 € körül is van egy - két megkímélt példány. Ó, ha sok pénzem lenne...

Szólj hozzá!


2011.06.16. 09:48 Ámond Pista

Adidas ülés Vespára

Ez a poszt és vele a blog is jó példa arra, hogy már többen akarnak blogolni, mint amennyi érdekes téma van a neten, így sok dologról írnak ugyanolyan témájú blogok, vagy egyes írásokban más blogokból való idézetek vagy fordítások jelennek meg. Szerintem nincs ezzel semmi baj, amíg rendesen megjelölik a forrást. Ezt a jópofa LX üléshuzatot én is csak találtam itt: skuterhijau.blogspot.com/2010/02/i-want-one-for-my-px.html, ő pedig innen vette: lx125.skynetblogs.be/archive/2010/02/04/adidas-lx.html :-)

Az ötlet vicces, kirakati dísznek is remek, de utcára nem vinném ki. :-)

Szólj hozzá!